top of page

"Plasticum"

"Plasticum" Gallery Katariina Helsingis, Rikhardinkatu 1, 16.09 – 02.10. 2022


Mall Nukke isikunäitus "Plasticum" toimub Helsingis Katariina galeriis. Näitus on osa Eesti ja Soome maalikunstnike koostöö programmist FINEST.



"Plasticum"

Inimesed elavad plastikust maailmas. Teame, et meid ümbritseb tehisosakesi täis maa, vesi, õhk. Kõik on kodune, kuid pole looduse osa.

Minu näitus "Plasticum" mõtiskleb meie kilekoti-planeedi üle, kus inimkehadest koosnevad stiihiad voolavad sarnaselt jõgedega tehismaastikel. Peamiseks liikumapanevaks jõuks on tarbimine , tagajärjeks elutu kile-keskkonna loomine.

"Plasticum" näitusel tsiteerin oma triptühhoniga Kašimir Malevitši. Tema lõi XX sajandi alguses ikoonilised maalikompositsioonid "Rist","Ruut","Ring". Siis olid veel hinnas ideaalid. Need on muutunud XXI sajandil farsiks, "täiuslikeks" plastik-kujunditeks. Inimeste tehiskeskkond on kui tornaado, mis hävitab kõik oma teel. Ja lõpuks hävitab oma loojad.

Kuhu inimkond on teel? Kas meil on veel avardavaid perspektiive silmapiiril? Või hakkab maailm meie jaoks juba jäädavalt lõppema? Siiski, lootus jääb, et veel mitte.


Mall Nukke isikunäitusel "Plasticum" saab näha maale aastastest 2019 ja 2022 ning kollaaže 2022.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.


Näituse avamine 15.09 kell 17.00 Katariina Galeriis.


— 2022. aastal toimub Eesti Maalikunstnike Liidu ja Helsingi Kunstnike Liidu eestvedamisel seitse järjestikust, kahe riigi maalikunsti paremikku tutvustavat, ülevaatenäitust Helsingis, Tallinnas ja Pärnus

Täname koostöö eest: Eesti suursaatkond Helsingis - Eesti Kultuurkapital - Helsingi Kunstnike Liit

- In 2022, arranged by Estonian Painters ' Association and the Helsinki Artists' Association, seven consecutive review exhibitions will be held in Helsinki, Tallinn and Pärnu, introducing the best of painting from two countries.

Thanks to Estonian Embassy in Helsinki - Estonian Cultural Endowment - Helsinki Artists' Association


- Vuonna 2022 järjestetään Viron Taidemaalariseuran ja Helsingin Taiteilijaliiton johdolla seitsemän peräkkäistä katsausnäyttelyä Helsingissä, Tallinnassa ja Pärnussa, jotka esittelevät kahden maan maalaustaiteen parhaita.

Kiitos yhteistyöstä: Viron suurlähetys Helsingissä - Viron Kulttuurirahasto - Helsingin Taiteilijaseura

22 views0 comments
bottom of page