top of page

AKTIMAAL HAUS GALERIIS

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KURAATORNÄITUS

HAUS GALERII, Tallinn

5.11 -30.11.2019

Kuraator TIINA TAMMETALU

Aktimaal Haus Galeriis_plakat_tammetalu.

Haus galerii galerist Triinu Soikmets:

"Aktimaal kui ajaproovile vastupidanud ilu, inimlikkuse ja ideaalide kehastamise keskne vorm, annab tunnistust autori tundlikkusest, pakub mõtteainet ja esteetilist elamust, peidab ja paljastab, pakub lõputult inspiratsiooni ja vaatenurki.

Ootame uusi, varem eksponeerimata töid, et saaksime näitust serveerida ekslusiivselt ja külastajate jaoks värskelt.

Teoste formaadi määrab seekord jumalik proportsioon ja harmoonia ehk kuldlõige - pikkuse ja laiuse suhtarvuks 1,618."

Kuraator Tiina Tammetalu: "Haus Galerii ülemises saalis saab näha Eesti elavate maaliklassikute paraadi! Uute aktimaalidega esinevad Jüri Arrak, Tiit Pääsuke, Lembit Sarapuu, Jaan Toomik, Valeri Vinogradov, Ilmar Kruusamäe, Mati Kütt, Mari Roosvalt, Anne Parmasto, Mall Nukke, Vilen Künnapuu, Anatoli Strahhov, Enn Tegova, Mauri Gross ning paljud teised – kokku ligi nelikümmend head ja väga head autorit."

"Koostajana olen uhke, sest erinevate maalikäekirjade ja autorite koosseis on seekord tõeliselt muljetavaldav ja kõrgel tasemel. Jätsin maalijatele vabad käed teema sisustamisel. Olen veendunud, et aktimaal – mis on sama vana kui inimkond – töötab hästi ka täna. See jätab kunstnikule piisavalt palju tõlgendusruumi, nii et kui tahtmist on, võib nii-öelda akti varjus rääkida mistahes teemadel.

Haus Galerii on juba aastaid Eesti Maalikunstnike Liidule heaks koostööpartneriks olnud."

Näituste avamine toimub 5. novembril kell 18.00.

Toetavad: Eesti Kultuurkapital, Tanker ja Loov Arhitektid.

bottom of page