top of page

SÜMPOOSION - MAALIDES METSA

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KUNSTISÜMPOOSION

EKL MUHU KUNSTITALU, MUHU SAAR

16.- 22.07. 2018

Kuraator: TIIU REBANE

maalides metsa.webp

Loodus on alati olnud Eesti kultuurist lahutamatu osa, seda nii hingestatud looduslüürika ja müstitsismina kui ainesena, millest teadlikult kaugeneda. Just loodus on see tugipunkt, millele Eesti kujutava kunsti traditsioon näib püsivalt toetuvat ning loodus on traditsiooniliselt ka prisma, läbi mille inimene oma elu ning olemist mõistab ja ettekujutab.. või ehk millest tervenisti distantseeruda soovib. Olles eurooplased näime endiselt olevat valdavalt metslased ehk metsarahvas, kellel sammal, seened ja puudemühin tuntavalt veres püsivad ning kuidagi lahti ei lase, tahame siis seda või mitte.
Kutsume suvel üheks nädalaks kokku ligi 20 maalikunstnikku üle Eesti et näha milline on, või saab olla, kaasaegne loodusmaal. Ning kas selle viljelemise mõte jääb kaasagsest elust maha või on looduse piltidel tänapäeva inimesele veel midagi öelda.
Sümpoosiumi seminare ja töötube viivad läbi Prof. Jaan Elken, Hasso Krull, Leila Lükko, Tiiu Rebane, Linda Mari Väli jt.
Sümpoosiumi seminariteemadeks on- Metsa roll ja mõiste kultuuriajaloos, Mets Eesti kunstis, Ökokriitika-mis see on.

Hilissügisel seisavad Muhu Kunstitalus valminud ja metsale pühendatud teosed kõrvuti paljude teiste Eesti kunstnike maalidega näitusel Swedbank privaatpanganduse galeriis, taasluues näitusepinnale ettekujutlust kunstimõtte arengutest, Eestimaa suvest, looduse lüürikast ja olemise füüsikast. 
Eesti Maalikunstnike Liit pakub Muhu Kunstitalu näitusel publikupreemia pälvivale teosele võimaluse osaleda novembris EML aastanäitusel Mõte.Lavastus, Haapsalu Linnagaleriis.
www.maal.ee
www.ai-res.org

Sümpoosionil  osalesid: 

Piret Kullerkupp, Jane Remm, Karl-Kristjan Nagel, Leila Lükko, Raimo Törhönen (FI), Päivi Pussila (FI), Viktor Puzo (RU), Beate Spitzmüller (BRD),

Hans Kempel (BRD), Elo-Mai Mikelsaar.

Fotod, videovõtted, -montaaz Tiiu Rebane,  Intervjueerija Leila Lükko, videovõtted Karol Ansip

bottom of page