top of page

KOHTUMISED

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KURAATORNÄITUS, 2016

Avamine 13.10. 2016

Peterburi riiklik Kapella kontserdimaja

Peterburis toimuvad 13.-15. oktoobrini järjekordsed “Tallinna kohtumised Peterburis”, mille raames viiakse Peterburi mahukas kultuuriprogramm ja toimuvad mitmed linnajuhtide omavahelised kohtumised.

 

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on juba ajalooliselt Tallinn tihedalt seotud Peterburiga. „Ajaloos on paljude Eesti silmapaistvate kultuuritegelaste elutee viinud Peterburi, olgu see siis seotud õpingute või tööga,“ märkis Kõlvart. „Eesseisvatel Tallinna kohtumistel Peterburis pakume huvitavat ja mitmekesist kultuuriprogrammi. Ent lisaks soovime taastada ja tihendada kontakte ning koostööd kultuuri, turismi ja hariduse valdkondades – nii toimuvad mitmed töökohtumised, kus arutletakse projektide üle, mida lähiajal ühiselt ellu viia.“

Kultuuriürituse „Tallinna kohtumised Peterburis” raames esitletakse Eesti Maalikunstnike Liidu näitust „Kohtumised“, homme õhtul toimub pidulik avaüritus ja gala-kontsert, kus esineb Tallinna Kammerorkester Risto Joosti dirigeerimisel. Solistina astub üles Kalle Randalu klaveril ja TEREM-kvartett Peterburist. Laulja Anne Veski annab kontserdi Peterburi Arkadi Raikini nimelises Estraaditeatris.

Reedel avatakse Tauno Kangro skulptuurinäitus „Eluslooduse metsik elu“, toimub ansambel Orthodox Singersi kontsert ning Tallinna Linnateater annab Peterburi Akadeemilise Akimovi-nimelise teatri esinduslikus teatrisaalis külalisetenduse „Aeg ja perekond Conway”. Etenduse on lavastanud Elmo Nüganen, kes ka ise kohal viibib ning on Peterburi teatriringkondades tuntud ja tunnustatud. Linnateater on osalenud Peterburis teatrifestivalil, kuid linna esindamine kultuuriprogrammi raames on esmakordne.

Peterburi ja Tallinna kohtumiste traditsioon sai alguse 1999. aastal, mil toimusid esimesed Peterburi kohtumised Tallinnas, tallinlased olid esimest korda kolleegidel külas 2001. aastal. Vastastikused kohtumised toimuvad kordamööda üle aasta, vaheldumisi Peterburis ja Tallinnas. Seekord kohtuvad Tallinn ja Peterburi juba 16. korda

bottom of page