top of page

2011! KONVERTEERI! EESTI MAALIKUNST

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU AASTANÄITUS, 2011

29.12. 2010-20.02. 2011

EESTI ARHITEKTUURIMUUSEUM

Kuraator  JAAN ELKEN

Konverteeri-017.jpg

1992.aasta rahareformi eel tabas märkimisväärset osa Eesti elanikkonda kõrgendatud huvi omandada Eesti kunstnike teoseid, valdavalt maalikunsti.

Rahva kunstiarmastuse plahvatusliku tõusuga sel vaevalt palju ühist oli.

Nüüdne stabiilne lülitumine eurole pole võrreldav tollase, inflatsioonispiraalist räsitud majanduskliimaga. Rotermannis avatav kunstnike fiskaal-temaatikat riivav maalinäitus püüab mitte osundava didaktika, vaid pigem metafooride keeles uurida kas Eesti maalikunsti kui „kõva raha“ ekvivalendi renomee on endiselt kõrge?

Eksponeerimisele tulevad nii otseselt rahavahetus-karussellist inspireeritud Mall Nukke verivärsked kollaazhmaalid, Siim-Tanel Annuse tähelepanu pälvinud suurendused rahatähtedelt, Maarit Murka uus maaliseeria, Mari Roosvalt`i metallmüntide ülesmaalingud kui ülestunnistus armastusest kõliseva-koliseva vastu kui metafoorsemat keelt kasutavate Tartu silmapaistvate noorte maalikunstnike Rauno T. Moss`i, Veiko Klemmer`i ja Laura Põld`i uued, spetsiaalselt käesolevaks näituseks maalitud tööd.

Ekspositsioonis on ca 10 kunstniku maalid, igalt 4-5 tööd. Näitus on ülevaatlik läbilõige Eesti (maali)kunstist nii põlvkonniti kui geograafiliselt.

Näituse korraldus: Karin Hallas-Murula (kunstiteadlane ja kuraator) Mari Roosvalt (maalikunstnik, Eesti maalikunstnike Liit); Jaan Elken

(maalikunstnik, Eesti Kunstnike Liit J.E.

NÄITUSEST MEEDIAS:

- EESTI PÄEVALEHT

Eesti maalikunstnikud konverteerivad maalinäitusel raha

- SIRP

Euro tõi küsimused?

bottom of page