top of page

EST

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KURAATORNÄITUS

HAUS GALERII, Tallinn

8.11.- 1.12.2018

Kuraator: MALL NUKKE

622.t2.jpg

„EST“ on Eesti/ Estonia rahvusvaheline lühend. See on ka selle näituse pealkirjaks, mis käsitleb erinevaid Eesti-sümboleid, -märki, -asju, -olemist, -arvamusi, -traditsioone (või mitte-tradistioone).

Kunstiteosed võivad olla loodud Valdur Mikita „Kukeseene kuulamise kunsti“-vaimus, kus eestlus tähendab šamaanlikku loomeväge, ülejäänud Vana-Euroopale mõistetamatut mütogeograafilist paigatunnetust. Või siis Eestimaa kirjeldust Andrus Kivirähu „Rehepapi“ ürg-absurdi vaimus. Või hoopis e-Eestist inspireeritud: Skype, nutitelefoni-haigused, surfamine, Silicon Valley idufirmad, üleilmastumine, jne. Või ka väljarändamised, „valge laeva“ -unistused, Nõukogude Eesti ajajärk, poliitiline maakaart, meie naabrid jne.

Leia oma EST-sümbol või parafraseeri juba olemasolevat. Eestlasele omaselt on kindlasti soovitav olla pisut sarkastilise teemasse suhtumisega. Teos võiks olla inspireeritud sotsiaalsetest nähtustest Eestis, vormistatud aga loomeinimeselikult isiklikus asotsiaalses võtmes. Mitte illustreerides vaid analüüsides seda, mis toimub/on toimunud 100-aastase riigi teises tulemises.

Tingimused: Iga osavõtva kunstnikueksponeeritava teose koguformaat on ruut. Eksponeerimispinna maksimum mõõt 70 x 70 cm (ühele kunstnikule).

Siin on erinevaid variante maali/maalide formaadiks ja asetuseks: 

Maalikomplekti puhul tuleb arvestada, et neid saab eksponeerida ruudukujuluselt, servad koos. Kogupind ei tohi ületada etteantud maksimaalmõõte.

Näitusel osalevad:

Stanislav Antipov, Ivi Arrak, Jüri Arrak, Herlet Elvisto, Mauri Gross, Eva Jänes, Ene Korstnik, Eneli Luiga, Karl-Kristjan Nagel, Mall Nukke, Mall Paris, Jane Remm, Mari Roosvalt, Uno Roosvalt, Rait Rosin, Andrus Rõuk, Kätlin Stahl, Anatoli Strahhov, Urve Sunny-Dzidzaria, Maret Suurmets Kuura, Tiina Tammetalu, Margus Tiitsmaa, Heli Tuksam.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital

Näitus HAUS galerii koduleheküljel

Fotod Tiiu Rebane

bottom of page