top of page

EMOTSIOON

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KURAATORNÄITUS, 2017

18.08 - 08.10. 2017

NARVA MUUSEUMI KUNSTIGALERII

Kuraator NELLY DRELL

narva plakat.png

Emotsioon on lugu, mida me läbi mõistuse endale räägime tundest.

See on seotud mõtete ja mälestustega, olles mõjutatud minevikust ja eelnevatest kogemustest. Tunded ja emotsioonid võivad olla elus ühed suurimad naudingud, aga ka suurimad nuhtlused. Läbi tunnete räägib meie hing.

Emotsioon tekib, kui inimene hindab olukorda enda jaoks oluliseks. Selles on ka kellegi teise inimese energia, mis on segatud meie ego ja mõtetega. Emotsioonid on mitmetahulised, kogu keha haaravad protsessid, millega kaasnevad muutused nii inimese füsioloogias, subjektiivses kogemuses kui ka käitumuslikus väljenduses. Neid on võimalik kujutada kas laiaulatuslike mõõtmete või üksikute spetsiifiliste kategooriate kaudu.

Tunnistades endale tunnete olemasolu ja neid mõistes, ei kasva meil emotsioonid üle pea. Oluline on osata neid kuulata ja mõista, kuna tunnetel rajaneb kogu meie elu. Ükski emotsioon või tunne ei ole kunagi tähtsusetu või mõttetu.

Näituse tööd on alguse saanud sügavalt loova inimese elukogemuste, mõtete, ideede ja unistuste varakambrist, rikka sisemaailma järk-järgulise avastamise kaudu.

Näitusel osalevad:

Stanislav Antipov, Jüri Arrak, Ivi Arrak, Kadri Bormeister, Marju Bormeister, Ove Büttner, Nelly Drell, Herlet Elvisto, Evi Gailit, Lemme Holdre, Ashot Jegikjan, Kalli Kalde, Olesja Katšanovskaja, Kristiina Kivirand, Gennadi Kurlenkov, Tiia Külv, Ivar Kaasik, Ado Lill, Eha Luik, Helle Lõhmus, Anne Moggom, Maarit Murka, Peeter Must, Maarja Nõmmik, Tiit Põdra, Maria Sidljarevitš, Kätlin Stahl, Maret Suurmets Kuura, Karl-Erik Talvet, Tiina Tammetalu, Heli Tuksam, Maris Tuuling, Kristiina Pärk, Einar Vene.

Fotod näituse korraldajate ja esinejate erakogudest

bottom of page