top of page

TALLINN TEEB TARTUT

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KURAATORNÄITUS, 2016

30.05 - 17.06.2016

Jakobi galerii, Tartu

Näituse kuraator/kontseptsioon ja kujundus: MAURI GROSS

tallinnteebtartut__scaled.jpg

Sõltub, kas lugeda „Tallinn–Tartu“ või „Tartu–Tallinn“ ning kas läheneda Rakvere või Pärnu poolt. Kui vastanduda, siis peaks teadma, millele. Kui teha koostööd, siis mille nimel. Käesolev väljapanek ei ole vastandumine ega maalikunstnike ülevaatenäitus. See pakub valikut hetkel Eesti maalijate viimase aja loomingust, kus üheks võtmeküsimuseks on tähelepanu maalikunsti esteetikal ja materiaalsusel – füüsilistel, visuaalsetel, kohati ka taktiilsetel väljendusvahenditel.
Tulenevalt Tartu Jakobi galerii ruumide eripärast on eelistatud väiksema ja keskmises formaadiga teosed. Näitusel eksponeeritakse üle 20 kunstniku töid, mis pakuvad vaatajale pinget oma professionaalse mitmekesisusega, tuues esile maalikunsti panustajad kogu nende mitmekülgsuses.
Teadvustamata tegutsemine uue suuna otsinguil võib viia koguni maalikunsti eripära kadumiseni. Loomata midagi uut, jääb puudu loomingulisest aususest. Maalikunsti üks võimalusi jääda vabamaks hetke moevooludest on toetuda algupärasele tehnilisele järjepidevusele ja ajaloolisele staatikale, mida maalikunst endas kaasa kannab.
Ei ole vahet, kas näitus on Tallinnas või Tartus, tähtis on sisu.

Teksti koostas: Mauri Gross.

Näitusel osalevad: Ivi Arrak, Jüri Arrak, Herlet Elvisto, Mauri Gross, Edgar Juhkov, Ivar Kaasik, Anna-Liisa Kilk, Andres Koort, Maire Koll, Andro Kööp, Laurentsius, Mall Nukke, Mall Paris, Sirje Petersen, Juss Piho, Uno Roosvalt, Mari Roosvalt, Sven Saag, Katrin Saag, Valev Sein, Maria Sidljarevitš, Sorge, Maret Suurmets Kuura, Tiina Tammetalu, Enn Tegova, Katrin Valgemäe.

bottom of page