top of page

MAAL KUI VAAL

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KURAATORNÄITUS, 2015

07.08.- 19.08. 2015

VAAL GALERII

Kuraator MARIA SIDLJAREVICH

MAAL KUI VAAL.jpg

Neljapäeval, 6. augustil kell 17 avatakse Vaal galeriis Eesti Maalikunstnike Liidu näitus ‘‘Maal kui vaal’’.

Maalikunst on traditsiooniline kujutava kunsti meedium. Paljude jaoks isegi kunsti sünonüüm, tõeline ja ehe pildi tegemise viis. Maalil on nii andunud fänne ning samal ajal ka publikut, kes nähes pilte rippumas näitusesaali seintel ‘‘tahaks ruttu ära joosta’’. Maalikunst on kunstiturul endiselt kõige väärtustatum meedium, kuid kunstivälja kui terviku jaoks sekundaarne küsimus.

 

 

Eesti Maalikunstnike Liidu liikmeid ühendab vaala kui ookeaniolendi mõõtu meedium. Instrument, mida kasutatakse kunstiteose tegemiseks. Sellega manipuleeritakse, flirditakse, žongleeritakse. See instrument, see pildi tegemise vahend mõjutab kujutatu tajumist autori määratud suunal. Maalikunstnik saab näidata teistele maailma sellisena, nagu tema seda näeb. Käsitsi tehtud pilt on inimese sisemaailma väljendus - see on suure meediumiga kaasnev pluss, mida näitusel olevad tööd tähistavad.


Osalejad: 

Vano Allsalu, Ivi Arrak, Ove Büttner, Manfred Dubov, Sirja-Liisa Eelma, Maria Generalova, Mauri Gross, Eva Jänes, Ashot Jegikjan, Andres Koort, Aimar Kristerson, Ilmar Kruusamäe, Peeter Krosmann, Ivika Luisk, Katarina Meister, Lilian Mosolainen, Mall Nukke, Alina Orav, Lii Pähkel, Tiiu Pallo-Vaik, Mall Paris, Anne Parmasto, Mari Roosvalt, Uno Roosvalt, Rait Rosin, Andrus Rõuk, Elis Saareväli, Valev Sein, Maria Sidljarevitš, Krista Sokolova, Tiina Tammetalu, Lea Tomson, Nadezda Tsernobai, Aleksandr Tishkov, Einar Vene, Valeri Vinogradov.

 

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital

bottom of page