top of page

KEHA MUUTUMINE

EESTI MAALIKUNSTNIKE LIIDU KURAATORNÄITUS, 2007

26.06.-21.07. 2007

ART DEPOO

Kuraator ADO LILL

“Keha muutumine”, Maalikunstnike Liidu suvetuuri avapauk ArtDepoos käsitleb kuraator Ado Lille soovil iluideaalide, muutunud soorollide jm ühiskondlike ootuste mõju inimkehale. Teemapüstitus võimaldab traditsioonilist aktimaali natuke ebatraditsioonilises võtmes ning harmoonilist keha ja hinge tasakaalu autorid ei taotle. Merike Estna, Tiina Tammetalu ja Agur Kruusing on maalinud ajastu ideaalnaist või hoopis moeohvrit kummises ja tehislikus kehas, Maarit Murkat huvitavad seksikad hermafrodiidid, Enn Põldroosi veidi tundelisem lähenemine kujutab end lõhki kiskuvaid kehi. Ainsaks harmooniliseks kehaks näitusel on Nelly Drelli ihumaalingutega kaetud pärismaalane.


Näitus “Keha muutumine” on galeriis ArtDepoo lahti 21. juulini.

ekspress.delfi.ee

- - - 

Eesti Maalikunstnike Liidu aastanäituste seeria esimesel näitusel demonstreerivad kümme autorit töödes oma keha muutmist.

"Inimene saab aru, et ta elab maailmas tänu oma kehale. Söömishäired ning nendest tulenev sotsiaalne häbi näitavad, kui raske on leppida oma kehaga. Soov suurendada rahulolu ja saavutada neid sotsiaalseid norme, mida ajastu dikteerib, sunnib inimest tegema ilulõikuseid, rasvaimu, keha armistamist, võõrkehade paigutamist, kulturismi ja ka radikaalsemaid vahendeid, nagu seda on soo muutmine.

Ka meedia tähelepanu nimetatud tegevustele võib olla rahulolu ja naudingu allikaks," lausub näituse saatesõnas kuraator Ado Lill.

Näitusel osalevad Enn Põldroos, Elin Kard, Merike Estna, Aimar Kristerson, Agur Kruusing, Nelly Drell, Mati Kütt, Maarit Murka, Piret Rohusaar ja Tiina Tammetalu.

- - - 

Jahu tänava alguses on keldris vene kohvik, mis otsib endale kokka ja kus ei käi ühtegi inimest. Margus ükspäev ütles mulle, et sealt saab 45 krontsa eest maailma parimat kebabi. On kindlasti paremaid, aga ära ma ta sõin. Kõrvale jõin suure tomatimahla.

Selle tuvastamatu nimega söögi-joogikoha vastas on ArtDepoo. Olin kuulnud näitusest. Astusin sisse. "Keha muutumine" oli pealkiri, enamus piltidel olid rindade ja nokuga kõhud. ArtDepoo tundub olevat tore maja. Näitus on tasuta ja avatud 21. juulini. Mulle oleks meeldinud näha õhuga täidetud rangluid ja lihastes sääri.

BLOGSPOT

 

NÄITUSEST MEEDIAS:

- EESTI EKSPRESS

Rajangu, omandireform ja inimkehad

- ÄRIPÄEV

Maalikunstnike aastanäitus

- BLOGSPOT

kunst pole elu

FOTOD HAUS GALERII KOGUDEST:

bottom of page